Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΑΧΛΑΔΟΚΑΣΤΡΟΥ

Νέα γεώτρηση έγινε αυτή τη φορά στη θέση «Μύλος» στο Ξηρόρεμα (Αρτοτιβιάνικος Κάκαβος) που διέρχεται ο επαρχιακός δρόμος Θέρμου-Αχλαδοκάστρου-Πλατάνου.


Αυτή τη φορά φαίνεται ότι το νερό είναι αρκετό (σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς 18 κυβ/ώρα) για να καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης του Αχλαδοκάστρου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Μπουλέ Ιωάννη. Μέχρι τώρα έγιναν 8 γεωτρήσεις από ιδιώτες και από την Δημαρχεία χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί το Αχλαδόκαστρο τα τελευταία χρόνια και ήταν ανασταλτικός παράγοντας ανάπτυξης αυτή τη φορά μάλλον παίρνει τέλος.  Με την επίλυση αυτού του προβλήματος αναμένεται νέα οικοδομική δραστηριότητα από τους απανταχού Αχλαδοκαστρίτες και επιστροφή στη γενέτειρά τους έστω και σαν τόπος παραθέρισης.  Οικοδομική δραστηριότητα μπορεί να γίνει στον «Άγιο Γεώργιο» που βρίσκεται σε ειδυλλιακή τοποθεσία με ανοιχτό ορίζοντα τα Διπόταμα, το πλάτωμα του Ευήνου στον κάμπο της κάτω Στράνωμας και τον κάμπο της Ανάληψης (στην τοποθεσία πένα-πείνα).  Επίσης και το πετρογέφυρο (Καμάρα της Αρτοτίβας) με τις μάχες και τα καραβάνια των αγωγιατών με το πετρέλαιο και το αλάτι για το μονοπώλιο του Δημητρακόπουλου (Ντελή) στον Πλάτανο.  Με τα χιλιάδες γιδοπρόβατα για τα χειμαδιά στον κάμπο Μεσολογγίου και την επιστροφή αυτών την άνοιξη για την Ορεινή Ναυπακτία.  Από τον Άγιο Γεώργιο μπορεί κάποιος να ακούσει τον ήχο των κυπροκούδουνων του Θανάση (Νάσου) Αγγελάκη, Κων/νου Πυλαρινού, Μιχαήλ (Λάκη) Πυλαρινού, Δημητρίου (Λημερομήτρος) Αγγελάκη και την Άνοιξη τους μερακλήδες Κορεντζελαίους ανηφορίζοντας από της Αγανές και καταλήγοντας στις Αγκαθούλες του Πλατάνου. 

Φέτος οι κάτοικοι του χωριού είπαν το νερό-νεράκι λόγω ελλείψεως από τις πηγές υδροδότησης και της μεγάλης κατανάλωσης νερού από ορισμένες οικογένειες για το πότισμα των κήπων (ντομάτες, φασολάκια κλπ). Υπάρχουν οικογένειες που καταναλώνουν 70 κυβικά νερού και άνω με αποτέλεσμα να γίνεται υπερκατανάλωση. Με αυτές τις νοοτροπίες και το Φίδαρη να φέρουμε θα υπάρχει πρόβλημα-χρειάζεται καλή διαχείριση. Αυτές τις ημέρες η κατάσταση αντιμετωπίζεται με υδροφόρα κουβαλώντας νερό από το Θέρμο και τον Πλάτανο γεμίζοντας τα 2 υδραγωγεία. Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για την έλλειψη νερού - φτάνει πια έλεος.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please leave your comments!