Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΑΧΛΑΔΟΚΑΣΤΡΟΥ





ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1960

Η Θύελλα Αχλαδοκάστρου ιδρύθηκε το έτος 1960. Το γήπεδο της Θύελλας έγινε με δωρεά από τον ομογενή μας (Αμερική) Γεώργιο Αναστασίου Πυλαρινό, στη μνήμη του γιού του Βασιλείου, ο οποίος σκοτώθηκε στην Αμερική σε τροχαίο ατύχημα σε ηλικία 17 ετών. Τα εγκαίνια του γηπέδου έγιναν στις 17-8-2005 από τον Αναστάσιο Γεώργιο Πυλαρινό πατέρα του ανωτέρω δωρητή. Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος του χωριού μας π. Αθανάσιος Χαλμούκης.
Σαν Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησα τον δωρητή για την προσφορά του και παρεκάλεσα τον πατέρα του Αναστάσιο να του μεταφέρει τα θερμά μας συγχαρητήρια και να είναι γερός και δυνατός. Είχαμε προγραμματίσει να δώσουμε φιλικό αγώνα με τον Πλάτανο, αλλα τελικά αναβλήθηκε, γιατί η Νομαρχία Αιτ/νίας δεν μας διέθεσε κατάλληλο μηχάνημα για τον καθαρισμό του γηπέδου. Η Θύελλα δεν συμμετέχει σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά σε διάφορα φιλικά παιχνίδια και τουρνουά με τις ομάδες των άλλων χωριών του Δήμου Πλατάνου.
Αρχικά προπόνηση κάναμε στην πλατεία του χωριού μονότερμα. Τερματοφύλακας Λάμπρος Πυλαρινός, υπόλοιποι παίκτες Νίκος Χαλμούκης – Γεώργιος Κουρελής – Χαράλαμπος Χαλμούκης – Λάμπρος Χαλμούκης – Θωμάς Κ. Αγγελάκης - Γεώργιος Μαντζίκας – Κων/νος Ι. Αγγελάκης – Αναστάσιος Κ. Αγγελάκης – Αλέκος Πυλαρινός – Γαβριήλ Αγγελάκης- Ιωάννης Αλ. Κουρελής και λοιποί παίκτες.
Δίτερμα αρχικά παίξαμε στην λάκα της Γιαννούλας Πυλαρινού στην Αγία Παρασκευή και χρέη προπονητή – διαιτητή έκανε ο Σπύρος Κουρελής (Αγροφύλακας). Μεταγενέστερα μέχρι να κάνουμε δικό μας γήπεδο στην Αγία Παρασκευή παίζαμε στον Άγιο Γεώργιο στη λάκα Ντελή, όπου και δώσαμε τον πρώτο αγώνα με τον Πλάτανο το έτος 1969 και ητηθήκαμε 0-1 χωρίς επίσημες φανέλες. Χριστούγεννα και Πάσχα όταν κάναμε διακοπές από το Γυμνάσιο Θέρμου δίναμε φιλικούς αγώνες με το Διασελάκι δίπλα από το δημοτικό σχολείο. Επίσημες φανέλες η Θύελλα φόρεσε το έτος 1970 με τα χρώματα του ΑΓΙΑΞ και σήμα τον φοίνικα. Όλοι την εποχή εκείνη την αποκαλούσαν ο ΑΓΙΑΞ Αχλαδοκάστρου, γιατί είχε τρομερή ομάδα. Στο γήπεδο Πλατάνου παίζαμε όλους σχεδόν τους αγώνες, άλλοτε χαναμε – άλλοτε κερδίζαμ και άλλοτε το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο. Όταν κάναμε το δικό μας γήπεδο “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ” παίζαμε και στο Αχλαδόκαστρο και στον Πλατανο εναλλάξ. Το έτος 1973 έλαβα μέρος με τον Πλάτανο εναντίον της Περίστας στο γήπεδό της πηγαίνοντας με τον καρνάβαλο. Και ένω το αποτέλεσμα ήταν 1-0 υπέρ της Περίστας σε κάποια φάση του αγώνα ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ του Πλατάνου, αυτοί το αμφισβήτησαν έγινε ένα μικρό επεισόδιο, ύστερα έγινε φασαρία μπήκαν μέσα οι φίλαθλοι της Περίστας με τις γκλίτσες και άρχισαν να χτυπούν τους παίκτες του Πλατάνου... που σε πονεί και που σε σφάζει. Επάνω στο επεισόδιο βλέπω κάποιον να έρχεται καταπάνω μου, προλαβαίνω και του λέω, ότι είμαι από το Αχλαδόκαστρο, τότε αυτός μου λέει πως βρέθηκες εδώ του απαντάω εγώ ήρθα να ενισχύσω τον Πλάτανο και έτσι γλίτωσα το ξύλο. Στη συνέχεια πήρα τα ρούχα μου στα χέρια και με τα πόδια δια μέσω της Αγίας Σωτήρας – Αγίων Αποστόλων – Αγκαθούλες – Κώστα το Μνήμα πήγα στο Αχλαδόκαστρο. Οι αγώνες μεταξύ Πλατάνου και Περίστας εκείνη την εποχή ήταν πάντα επεισοδιακή και οι συνθήκες άλλαξαν όταν έγινε ο Δήμος Πλατάνου. Μεταξύ τους υπήρχε κάποια αντιπαλότητα χωρίς να υπάρχει λόγος. Συνηθισμένο φαινόμενο της χώρας μας γειτονικά χωριά να μην βρίσκονται σε αγαθές σχέσεις, αν ρωτούσες τους κατοίκους και των δυο χωριών, τί είναι αυτό που τους χωρίζει οι απαντήσεις θα ήταν αόριστες. Οι κάτοικοι της Περίστας για να πάνε στο δικό τους χωριό δεν περνούσαν μέσα από τους κεντρικούς δρόμους του Πλατάνου, αλλά προτιμούσαν ένα μονοπάτι στα ριζά του δάσους, που δέσποζε στον Πλάτανο.
Στο τουρνουά που διοργανώθηκε το καλοκαίρι του 2006 η ομάδα βγήκε τρίτη, αφού έχασε στον ημιτελικό από τον Πλάτανο με 5-3 και κέρδισε την Χόμορη στο μικρό τελικό με 2-0. Το καλοκαίρι του 2007 διοργανώθηκαν 2 φιλικά παιχνίδια με την ομάδα του Πλατάνου. Το πρώτο ματς μέσα στον Πλάτανο έληξε 3-1 υπέρ της Θύελλας, ενώ στο δεύτερο ματς μέσα στο Αχλαδόκαστρο κέρδισε ο Πλάτανος με το ίδιο σκόρ 3-1. Το έτος 2008 το καλοκαίρι η ομάδα αγωνίστηκε με την Χρυσοβίτσα και την κέρδισε με 4-2 στο γήπεδό μας, ενώ σε αγώνα με τον Πλάτανο νίκησε η Θύελλα με 6-1. Επίσης έγινε για πρώτη φορά αγώνας junior (κάτω το 15 χρόνων), Πλάτανος Αχλαδόκαστρο 4-3.
Τον μήνα Αύγουστο το έτος 2010 η Θύελλα Αχλαδοκάστρου γιόρτασε τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της. Μικρή και μεγάλη φίλαθλοι της ομάδας μας ντυμένοι με αναμνηστικά μπλουζάκια που μοίρασε ο Σύλλογος και η εταιρεία anavalos πανηγύρισαν το 4-0 επί της ομάδος του Διασελλακίου σε εντός έδρας παιχνίδι, το οποίο σφύριξε ο πρώην διαιτητής της Α Εθνικής κ. Φασόλης.
Το 2012 το καλοκαίρι, Αχλαδόκαστρο – Πλάτανος 2-2 και Πλάτανος Αχλαδόκαστρτο 4-4.
Στις 13 Αυγούστου 2013 στον ποδοσφαιρικό αγώνα Θύελλας Αχλαδοκάστρου - Πλατάνου, οι φίλαθλοι κάθε ηλικίας με το δικό τους παλμό ανέδειξαν τον αγώνα σε ντέρμπι που έληξε με σκορ 7-1 υπέρ του Πλατάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please leave your comments!