Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ύδρευση Αχλαδοκάστρου


ΑΙΤΗΣΗ

Πυλαρινού Λάμπρου του Νικολάου
κατοίκου Χαϊδαρίου, Ιερά Οδός 214
Τ.Κ 12461 ΧΑΪΔΑΡΙ
τηλ: 210-5812359 / 6940353625
   





        ΠΡΟΣ

        Τον Δήμαρχο Ναυπακτίας
        κ. Μπουλέ Ιωάννη
        Τ.Κ 30300 
        Ν Α Υ Π Α Κ Τ Ο Σ

ΘΕΜΑ: Ύδρευση Αχλαδοκάστρου.

κ. Δήμαρχε.-

Υποβάλλω συνημμένως ως έχει 1) την υπ.αριθμ. 2153/22-09-1994 γεωλογική έκθεση του γεωλόγου κ. Λεονάρδου Τηνιακού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με προτάσεις για την ενίσχυση της ύδρευσης του χωριού μας και 2) την υπ. αριθμ. 3580/14-08-2002 άδεια χρήσης νέρου-εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Προτεινόμενη θέση ανόρυξης είναι στην κοίτη του Άνω Ρου Ξερορέματος, Α της τοποθεσίας Μπουρλάδα Γ2 Εικόνα 6, γιατί είναι εύκολη η προσπέλαση.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν το έτος 1994, όταν ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου. Ο Δήμος Πλατάνου το έτος 2008 όταν ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε γεώτρηση στην τοποθεσία “Μπουρλάδα Γ2” που κόστισε 30.000 Ευρώ.

Πλην όμως η γεώτρηση έγινε στην πέρα πλευρά της κοίτης του Άνω Ρου του Ξερορέματος, όπου υπάρχουν ασβεστόλιθοι και όταν το γεωτρύπανο έφτασε στα 30 μ. σφήνωσε και για να το βγάλουν έριξαν μέσα τσιμέντο ταχείας πήξεως. Ο γεωλόγος κ. Λεονάρδος Τηνιακός μας υπέδειξε για γεώτρηση την δώθε πλευρά της κοίτης, σύμφωνα με τα πετρώματα που υπάρχουν, γιατί στην κάτω πλευρά υπάρχει ένα πλατάνι που βγάζει άφθονο νερό και τα παλαιά χρόνια η οικογένεια Καραγιώργου πότιζε καλαμπόκια, τριφύλια κλπ είδη. Εγώ εκείνη την περίοδο που έγινε η γεώτρηση υπέδειξα στην αρμόδια Δημοτική Αρχή και στον κ. Βαλαώρα Νικόλαο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος και σήμερα υπάλληλός σας, σε ποιο σημείο θα γίνει η γεώτρηση.

Αυτοί έκαναν τη γεώτρηση σε άλλο σημείο, χωρίς να ειδοποιήσουν τον κ. Λεονάρδο Τηνιακό και την ΤΥΔΚ να παραβρίσκονται στη γεώτρηση σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 3580/14-08-2002 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος / Διαχ. Υδατικών Πόρων , η οποία έλεγε ότι η ανόρυξη πρέπει να γίνει με γεωλογική επίβλεψη σε συνεργασία με την ΤΥΔΚ. Τούτο είχε σαν αποτέλεσμα 30.000 ευρώ να πάνε στον αέρα (στον γάμο του Καραγκιόζη όπως λέει και ο λαός μας). Όταν δε αντέδρασα μου είπαν αν δεν βρεθεί νερό θα κάνουν νέα γεώτρηση στην προτεινόμενη θέση. Το γεωτρύπανο φθάνοντας στα 210 μέτρα χωρίς να βρεί νερό, έφυγε για το Άργος (χαιρέτα μας τον Πλάτανο). Κατά αυτόν τον τρόπο χάθηκε μια ευκαιρία για να λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης του χωριού μας. Η ενέργεια αυτή με απογοήτευσε και δεν ασχολήθηκα ξανα με τα Δημοτικά δρώμενα.

Δεύτερη περίπτωση ύδρευσης του χωριού μας είναι η τοποθεσία “Λουγκά” του Ξηρορέματος, όπου υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού.

κ. Δήμαρχε.- Κατόπιν των αναφερομένων σοβαρών λόγων σας παρακαλώ θερμά να επιληφθείτε του ανωτέρου θέματος προσωπικά, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για το χωριό μας, καθότι και οι κάτοικοι του χωριού μας τρέφουν τα ίδια αισθήματα προς το πρόσωπό σας.

Διάρκεια ισχύος της άδειας: απο        / 10/ 2002 μέχρι    /10/2012
Υποβολή αίτησης ανανέωσης: απο     1/ 01/2011 μέχρι    31/12/2012

'Κοινοποίηση:
1) κ. Γεώργιο Κουρελή      
 Πρόεδρο Τοπ. Κοιν.  Αχλαδοκάστρου                                                          
                                                          
                                                                              Χαϊδάρι 12 Σεπτεμβρίου 2012
                                                                

 Με τιμή



                                                                                               Λάμπρος Πυλαρινός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please leave your comments!